Cursus intuïtief schilderen -verplaatst naar de woensdagMIDDAG

Intuïtief schilderen is anders dan van een foto of vanuit de omgeving schilderen. Het vraagt om meer innerlijk werk. Bij intuïtief schilderen kun je verzanden in chaos. De eerste fase waarin het allemaal niet uitmaakt wat er op het doek komt is de meest fijne. Maar hoe ontwikkel je het schilderij door? Hoe maak je beslissingen over de compositie?

Lijn, vorm, contrast en values kunnen je helpen om tot een compositie te komen. Het vijfde hulpmiddel is vragen stellen aan jezelf.

Dit vraagt goed kijken, rust en afstand nemen tussendoor. Ook aanpassingen durven doen en loslaten. Je tempo vertraagd dus steeds meer. Je bewegingen worden kleiner en bewuster naarmate het proces vordert.

We gaan verschillende oefeningen doen deze cursus en dan kun je zelf kijken wat bij jou past. Begin je helemaal van binnenuit, of wil je liever een referentie gebruiken, of wil je liever werken vanuit een collage?

Mariette neemt je mee in de stappen van het proces. Deze cursus is waardevol voor zowel beginnende als gevorderde schilders.

De cursus kost € 225 euro per persoon.

Inclusief: koffie en thee, papier om op te schilderen en mengen.

Zelf mee te nemen: (acryl)verf (eventueel ook aanwezig in het atelier, tegen extra vergoeding). Voor aanvang van de cursus ontvang je een (voorkeurs) materialen lijst. Je bent ook vrij om materialen mee te nemen waar je graag mee werkt.

  • Start: 4 september 2024,  5 woensdagmiddagen van 13.30 tot 16.00 uur