20 januari 2024

Vandaag was de eerste workshop keramiek beschilderen van 2024!

We hebben heerlijk gekletst en geschilderd. Naar eigen voorbeeld en met behulp van stencils. Want je hoeft niet te kunnen tekenen om iets moois te kunnen maken. We kijken er naar uit het komend jaar met heel veel mensen mooie borden en bekers te gaan maken. En  natuurlijk hebben we ook specials: denk aan Valentijn, Pasen en Moederdag! Zien we jullie ook? Geef je snel op!

10 januari 2024

Wij wonen in Blaricum. Met dank aan Gerda Jellema stond er een prachtig artikel in de Hei & Wei.

Lees het hier:

https://heienwei.nl/mariette-bruinsma-en-paul-de-kruif.../

1 januari 2024

Onze nieuwsbrief met plannen voor 2024 is uit!

Bekijk hem hier: 

https://de-kunststudio.email-provider.eu/web/ocmhhwbbqc/xkfaiz2f8g/j4mhuhdah5/8eburofgag

3 december 2023

De workshop Kerstballen schilderen was een groot succes! Er zijn meer dan 300 kerstballen beschilderd. Dit smaakt naar meer. We hebben gemerkt dat het vooral leuk is om samen met je vriendinnen of familie keramiek te beschilderen. Daarvoor of erna een bezoekje aan de restaurantjes die om ons heen liggen en je hebt een topdag!

Daarom bieden we vanaf januari 2024 de workshop keramiek beschilderen aan. Beschilder een bord of twee bekers. Ontwerpen zijn bij ons aanwezig, maar je kunt ook je eigen ontwerp meenemen of vanuit de vrije hand werken. Natuurlijk zorgen wij voor koffie en thee en iets lekkers. En: we hebben een nieuw atelier ingericht om van deze workshop een unieke ervaring te maken!

Kom dus met je vriendinnen of familie voor een heerlijke, gezellige en creatieve ervaring, waar je ook nog eens Zen van wordt! Boek hier: Workshop keramiek beschilderen

20 oktober 2023

Vandaag was de eerste workshop Kerstbal beschilderen. Het was een super gezellige middag! We hebben gelachen, geschilderd, gluhwijn gedronken en kerstchocolaatjes gegeten. De Kerstmuziek en de lampjes stonden aan. Het was al volop Kerst.

Heb jij ook al zin in Kerst? Kom dan op zaterdag kerstballen beschilderen met je familie of vrienden. Vanaf nu elke week in de ochtend en middag tot 2 december. Je kunt de ballen niet gelijk mee naar huis nemen, want wij bakken ze eerst op 1050 graden. Dan doen we er een mooi lintje om heen en kun je ze komen ophalen. Je kijgt een mailtje als ze klaar zijn. Hoe gaaf om straks je eigen kerstbal in je boom te hebben hangen! En natuurlijk ook super leuk om kado te geven!

Geef je op via deze link: Workshop kerstbal beschilderen

 

15 oktober 2023

Onze vaas "Liefste jij,.." staat nu in de winkel van museum het Singer in Laren!

We zijn ontzettend trots dat deze mooie vaas zo'n mooie en bijzondere plek heeft gekregen! Dus neem een kijkje in de winkel van het museum, mocht je binnenkort naar het Singer gaan. Hij is te koop ;)!

augustus 2023

Deze zomer werkt Paul aan een grote opdracht. Het les geven staat een aantal weken op een laag pitje, zodat hij zich helemaal kan richten op het maken van 500 kommetjes. Gelukkig heeft hij hulp van Bo!

 

juli 2023

Jullie hebben het vast al voorbij zien komen op instagram of op facebook; Paul en ik werken de afgelopen maanden aan een gezamenlijk project. In museum de Fundatie in Zwolle kwamen we een prachtig schilderij tegen dat ons inspireerde om samen aan de slag te gaan. Paul maakt natuurlijk prachtige vazen, theepotten en kommen. En Mariette schildert graag. Hoe voor de hand liggend (dat we er niet eerder op gekomen zijn!) dat dit nu samenkomt in ons nieuwe project.  Wil je meer weten? Neem dan conctact met ons op!

Vooruitblik 2023

 

Paul en Mariette wensen jullie alle goeds voor 2023!

Hier zijn zij samen bij de Kamer van Koophandel, waar zij tekenden voor een VOF-overeenkomst. Weer een stap dichter bij hun gezamenlijke doel: een creatief centrum waar zij hun passie met anderen kunnen delen. 

Geef je snel op voor cursussen en workshops; in de Kunststudio is ruimte voor jouw creativiteit!

Terugblik 2022

Wat is er veel gebeurd in de  Kunststudio het afgelopen jaar!

Wist je dat:

- er een heuse filmploeg van de EO kwam om een middag te filmen voor het programma Blind getekend (aflevering 6)?

- gedragsdeskundigen van Amerpoort een teamdag hadden in de Kunststudio met een heerlijke lunch, die zij afsloten met creatieve reflectie?

- dat er ontzettend veel cursisten en workshopdeelnemers zijn geweest die de mooiste dingen hebben gemaakt van keramiek? Kommetjes, vaasjes, borden, schalen, theepotten, kerstballen, verzin het maar!

- Dat de cursus Onderweg naar abstractie voor het eerst heeft plaatsgevonden en dat dit hele mooie schilderijen heeft opgeleverd en mooie inzichten?

- Dat de kinderen van het Kinderatelier tegenwoordig op zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur komen?

- dat de workshop Spelen met verf een bijzondere gebeurtenis was waarin persoonlijke verhalen een belangrijke rol speelde?

2 maart 2022

De workshop intuïtief schilderen kreeg een extra dimensie, doordat we boven in het atelier van Mariette gingen schilderen. Dit gaf ruimte om te experimenteren en te kliederen naar de next level!

2 maart 2022

Vandaag stond de Kunststudio in het magazine van het Algemeen Dagblad!

Onze cursist Nathalie werd geïnterviewd over haar hobby pottenbakken.  Zij heeft thuis een draaischijf, en vindt het fijn om van Paul de kneepjes van het vak te leren. De fotograaf legde op zaterdag morgen vast hoe het er aan toe gaat in de Kunststudio tijdens de cursus draaien. 

1 maart 2022

Kijk naar dit portret van Paul waarin hij verteld over zijn liefde voor keramiek en de reis die hij hierin gemaakt heeft.

15 januari 2022

We zijn weer open!

We mogen weer cursussen en workshops geven!

Met ingang van 15 januari 2022 zijn onze corona regels:

- blijf thuis als je klachten hebt

- bij binnenkomst scannen we je qr-code

- je mondkapje mag af als je zit, verder graag op

4 januari 2022

Als je bij ons een workshop of cursus volgt, zie je dat er overal mooi keramiek staat en schilderijen hangen.

Weet je dat deze ook te koop zijn? Kijk in onze online winkels voor prijzen of vraag ons in het atelier.

We helpen je graag om een cadeautje voor jezelf of een ander te kopen!

Neem vanaf 6 november je QR-code mee naar de Kunststudio!

 

Zoals veel van jullie niet ontgaan zal zijn, is de Kunststudio met ingang van 6 november 2021 verplicht om de cursisten te vragen naar een geldig coronatoegangsbewijs (CTB).

Wij zullen elke les of workshop controleren op het bezit van een geldig CTB (geldige coronacheck QR-code), of een papieren coronapas (zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/hulp-en-vragen-over-coronabewijs ).

 

We hebben er moeite mee dat we dit van jullie moeten vragen. Maar indien wij niet aan deze regels voldoen lopen wij de kans dat de Kunststudio 4 weken moet sluiten en dat kunnen wij ons niet veroorloven.

Mocht het voor jou een probleem zijn om hieraan te kunnen voldoen kun je 50 % van je cursusgeld terugkrijgen. Wanneer de regels weer versoepeld zijn krijg je vervolgens 50 % korting bij inschrijving.

27 september 2021

De workshops en cursussen lopen heel erg goed. Er wordt heel wat afgedraaid op de pottenbakkersschijf en ook heerlijk geschilderd. Hier zijn de deelnemers van de workshop intuïtief schilderen aan het voelen, bewegen, associëren en betekenis geven. Een heerlijke middag met hele mooie en persoonlijke schilderijen. 

September 2021

Open deuren dag

De open deuren dag in Baarn was voor de Kunststudio een succes. We hebben een gezellige dag gehad. Er zijn veel mensen langs geweest en we hebben veel foldertjes uitgedeeld. Sommigen hebben zich gelijk ingeschreven voor een workshop, anderen kijken eerst nog even op de site. We beginnen dit seizoen goed!

Bedankt allemaal voor jullie bezoek, en de lieve reacties en cadeautjes.

Augustus 2021

In de Baarnsche Courant!

We beginnen al aardig onze draai te vinden op de Brink. Het zomerprogramma draait op volle toeren! Er wordt gekleid op de draaischijf en geschilderd aan tafel.

Steeds vaker komen nieuwsgierige inwoners van Baarn ons atelier binnen om een kijkje te nemen. Ze zijn terug van vakantie en zien de lichtjes of ze hebben in de krant over ons gelezen.  Gezellig hoor. Een praatje en een folder, dan kunnen ze thuis rustig kijken voor welke cursus ze zich willen opgeven :)

Augustus 2021

Atelier gevonden!

We zijn dolgelukkig met onze nieuwe locatie midden op de Brink in Baarn!

We hebben heel hard gewerkt en zijn op 5 augustus verhuisd. Vanaf deze datum zullen alle workshops en cursussen plaatsvinden op onze nieuwe locatie.

Wees welkom voor een cursus pottenbakken, intuïtief schilderen of gewoon een kopje koffie of thee! De deur staat open voor iedereen.

 

juli 2021

Atelier Gezocht!

De toekomst van het atelier van De Kunststudio op de Trappenberg is onzeker. We verwachten dat we er voor het einde van dit jaar uit moeten en als het heel erg tegenzit al in september!
We zijn daarom op zoek naar een nieuwe inspirerende atelierruimte. We zoeken een ruimte in het Gooi, ongeveer in een straal van 10 km om Blaricum. De ruimte moet minimaal 45m2 groot zijn. We willen het liefst koud en warm water in de ruimte en een toilet is ook heel fijn.
Parkeren, in de buurt, voor 4 of 5 auto's moet geen probleem zijn. Dus heb jij zo'n ruimte of weet je er een te huur: laat het ons weten!

 

 

mei 2021

Welkom Paul de Kruif, mede eigenaar van de Kunststudio!

Vanaf 1 juni 2021 geeft Paul bij ons lessen in keramiek. Heb je altijd al willen leren pottenbakken, of je eigen theekommen snijden? Dan ben je bij Paul aan het juiste adres! Klei liefhebber tot in zijn tenen. 

Kijk in ons zomerprogramma of bij onze wekelijkse cursussen!

 

mei 2021

Waar is Merel gebleven?

Merel is verhuisd naar het landelijke Neerijnen. Slechts 20 minuten onder Utrecht. Ze heeft daar een prachtig atelier en zal vanuit de Kunstverdieping haar schilderactiviteiten voortzetten.  Denk bijvoorbeeld aan weekenden buiten schilderen.