WORKSHOP AGENDA 2021

 

 

 

 

De Kunststudio - locatie Huizen

De workshops van Mariette worden gegeven in haar atelier in Huizen. Dit atelier is groot en daarmee is het mogelijk om op anderhalve meter afstand van elkaar te werken. Om deze reden kunnen er maximaal acht deelnemers tegelijkertijd deelnemen aan een workshop. Er worden voor, tijdens en na de workshops extra hygiëne maatregelen genomen. Bij klachten verwachten we dat je thuis blijft. Workshops gaan door bij minimaal drie deelnemers. Betaling vooraf is gewenst.

 

De workshops zijn inclusief koffie, thee en zoete versnaperingen. Bij elke workshop geldt: inschrijving op volgorde van aanmelding en vol is vol! Bij de workshops staan de kosten vermeld. Je hoeft verder niets mee te nemen.

Voorjaar 2021: workshops bij nieuwe locatie Geldermalsen

Afgelopen najaar is Merel verhuisd naar een landelijke omgeving 25 minuten rijden onder Utrecht. Midden in de prachtige Betuwe, heeft Merel inmiddels een heerlijke nieuwe atelier-locatie gevonden, op locatie bij B&B Bottesteyn.

 

Dit voorjaar heeft heeft Merel nieuwe data gepland voor de workshops "Schilderen in de Betuwe" en "Flower Power". Inschrijven kan nu al en is onder voorbehoud: je hoeft nog niet te betalen en hoort uiterlijk twee weken van te voren of het door gaat. Zo ben je toch zeker van een plek. Hieronder vind je meer info.

 

We hebben er ontzettend veel zin in, om samen met jullie aan de slag te gaan!

Workshop Alcohol Inkt door Mariette Bruinsma

​​​​​​​​

 • nieuwe data volgen 

In deze superleuke workshop ga je werken met verschillende soorten alcohol inkt op speciaal 'Yupo papier'. Mariette neemt je graag mee in de kleurrijke wereld van de alcohol inkt en vertelt je precies hoe het werkt: je druppelt, schildert en laat de heldere inkt over het papier lopen. De inkt gaat zijn eigen weg en verrast je steeds weer met een prachtig resultaat! Je maakt drie kunstwerken met diverse methodes. 

Voor deze workshop is geen schilder-ervaring nodig. Iedereen kan dit, het is een bijzondere techniek die geweldige resultaten geeft in prachtige heldere kleuren. Na deze workshop kun je thuis gemakkelijk verder aan de slag. Doe je mee?

-Kosten: deelname € 50,00  (alle kleuren alcohol inkt, 'Yuppo papier' en passe-partout voor je mooiste werk) / inclusief koffie/thee, zoete versnaperingen.
-Locatie: De Kunststudio - Jetpaintingaway, Crailoseweg 116 in Huizen
-Aantal deelnemers: maximaal 8
-Opgeven: telefonisch/whatsapp via 06-38434709 (Mariette Bruinsma) of via e-mail: schrijfmariette@yahoo.com

 

Workshop Coldwax en olieverf door Mariette Bruinsma

 • nieuwe data volgen

De laatste tijd ben ik aan het experimenteren met coldwax medium en olieverf.

Ik ben er heel enthousiast over. Wil jij het ook eens proberen? 

In deze workshop ga je kennismaken met coldwax.

 

Door verschillende oefeningen te doen maak je kennis met diverse technieken. Je leert textuur te maken en hoe je teksten kunt toevoegen om betekenis te geven aan je schilderij.

 

We werken op papier dat geschikt is voor olieverf. Deze workshop wordt gegeven in het atelier van Mariette Bruinsma op de Crailoseweg 116, Huizen. De workshop is inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

-Kosten: 65 euro

-Locatie: De Kunststudio - Jetpaintingaway, Crailoseweg 116 in Huizen

-Aantal deelnemers: maximaal 8

-Opgeven: telefonisch/whatsapp via 06-38434709 (Mariette Bruinsma) of via e-mail: schrijfmariette@yahoo.com

 

Schilderweekends in DE BETUWE voorjaar 2021 - De Kunststudio, door Merel Feenstra | https://www.schilderen-in-de-betuwe.nl/

 • Week 18 | 7-8-9- mei 2021

 • Week 20 | 21-22-23 mei 2021

 • Week 22 | 4-5-6 juni 2021

 • Week 24 | 18-19-20 juni 2021

Tijdens deze meerdaagse schilderworkshop ga je in een ongedwongen sfeer met veel plezier beter leren schilderen. De cursus is door de individuele begeleiding van Merel zowel geschikt voor beginnende als gevorderde deelnemers. Centraal staat het schilderen en natuurlijk goed eten en drinken! 

Ontdek je creatieve talent of verbeter je eigen stijl. Er is aandacht voor jouw persoonlijke thema’s en voorkeur. Samen gaan we ‘en plein air’ schilderen en ervaren hoe het is om een kunstwerk te maken, terwijl de wind om je heen waait en de zon op je hoofd schijnt!! Voel je welkom!

Voor dit weekend is geen schilder-ervaring nodig, maar mag wel. Samen met jou bepalen we wat je wilt leren. Na deze workshop ga je zeker weten vaker in de natuur schilderen. Doe je mee? 

-Kosten: € 200,00 inclusief materialen en gebruik van gereedschappen. 

exclusief: overnachtingsmogelijkheden en overige catering (ontbijt, lunch en diner) van de B&B.

-Locatie: De Kunststudio, locatie Geldermalsen, bij B&B Bottesteyn
-Aantal deelnemers: maximaal vijf.
-Opgeven: telefonisch/whatsapp via 06-22987411 of via merel@dekunststudio.nl
-Details, data en programma via www.schilderen-in-de-betuwe.nl

De schildercursus raakt snel ‘vol’ doordat we een maximum van 5 cursisten per weekend aanhouden.

 

Corona proof

Uiteraard houden wij afstand en vragen wij cursisten mondkapjes te dragen en thuis te blijven bij klachten.

Inschrijven onder voorbehoud

Je kunt je al inschrijven voor een schilderweekend dit voorjaar via www.schilderen-in-de-betuwe.nl Jouw inschrijving is onder voorbehoud, dit wil zeggen: je betaalt nog niets.

 

We registreren hiervoor alleen jouw naam en het weekend dat je wilt komen schilderen. Zo ben je nu al zeker van een plek dit voorjaar in deze populaire schildercursus. Uiterlijk twee weken van te voren hoor je of de cursus doorgaat en word je pas om een betaling gevraagd. 

Ook als je bij B&B Bottesteyn wilt blijven slapen geldt dat jouw reservering onder voorbehoud is. Je geeft zelf alleen je naam en de data door dat je wilt blijven slapen. Betaling volgt pas later.

Workshop Dromenvanger door Mariëtte Bruinsma

 • nieuwe data volgen

 

Maak kennis met het werken met gemengde technieken (mixed media). In deze workshop leer je kleurrijke lagen op te bouwen. Spelen met acrylverf, modelingpasta en sjablonen, inkt, gelmedium, glitters en posca stiften.

 

We werken aan een achtergrond, waarna we deze gebruiken om de Dromenvanger te laten ontstaan. Een intuïtief en speels proces waarin je uitgedaagd wordt om je intuïtie te gebruiken, je eigen stem te laten horen in kleur en symbool gebruik. Hoe ziet jouw Dromenvanger er uit?

-Kosten: € 65,00 inclusief materialen en gebruik van gereedschappen

-Locatie: De Kunststudio, locatie Trappenberg, Crailoseweg 116 in Huizen.
-Aantal deelnemers: maximaal acht.
-Opgeven: telefonisch via 06-38434709 (Mariëtte Bruinsma) of via e-mail: schrijfmariette@yahoo.com

Workshop intuitief schilderen met olieverf; deepest work door Mariette Bruinsma NIEUW - NIEUW - NIEUW  

In deze workshop ga je met verschillende materialen aan de slag: potlood, pastelkrijt, olieverf en mediums. We schilderen op papier dat geschikt is voor olieverf.We beginnen intuïtief; welk materiaal spreekt je aan? Welke kleuren wil je gebruiken? Welke beweging wil je maken? Wat voel je?

 

Dan gebruiken we de vormen die zijn ontstaan om het schilderij verder te ontwikkelen. Dit is echt een workshop om je aan over te geven. Laat je zelf naar buiten komen en durf ook lelijk te schilderen. Gebruik je kracht en je fantasie om het schilderij vorm te geven. In de laatste fase krijgt het schilderij betekenis. 

 

Voor wie wil experimenteren en vrij wil spelen, voor wie durft te kijken wat er in zichzelf leeft en gezien wil worden. 

Deze workshop wordt gegeven op:​

 • nieuwe data volgen


De workshop kost 65 euro, dit is inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

Workshop FLOWER POWER door Merel Feenstra​​​

In deze vrolijke en kleurrijke workshop ga je op een groot doek lekker schilderen in GROTE vormen, of VEEL kleine vormen, met acrylverf, spraypaint, grote paletmessen, kwasten, spatels etc.. Samen kijken we naar hoe je nu precies begint en krachtig werkt. Waar leg je de accenten, wat werkt lekker voor jou? Wat doen verschillende kleurlagen?

 

Merel geeft korte demonstraties zodat je daarna vlot aan de slag kan. Deze workshop staat in het teken van kleur en lef! We werken op een GROOT canvas van 100x100 cm. We werken in kleine groepen van max. 5 personen per workshop. 

Deze workshop wordt gegeven op:​

 • Zaterdag 10 april 2021 | 13.00-15.30 uur

 • Zaterdag 24 april 2021 | 13.00-15.30 uur

-Kosten: € 50,00 inclusief materialen, koffie, thee, zoete versnaperingen en gebruik van gereedschappen, exclusief doek. Je kunt een eigen doek meenemen of op locatie bij de Kunststudio een doek (100x100 cm, katoen op houten spielatten) kopen voor € 25,00. 

-Locatie: De Kunststudio Locatie Geldermalsen, Molenweg 3 bij B&B Bottesteyn

-Aantal deelnemers: maximaal vijf

-Opgeven: telefonisch/whatsapp via 06-22987411 of via merel@dekunststudio.nl

Corona proof

Uiteraard houden wij afstand en vragen wij cursisten mondkapjes te dragen en thuis te blijven bij klachten.

Inschrijven onder voorbehoud

Je kunt je al inschrijven voor de workshop Flower Power dit voorjaar: jouw inschrijving is onder voorbehoud, dit wil zeggen: je betaalt nog niets.

 

We registreren hiervoor alleen jouw naam en de dag dat je wilt komen schilderen. Zo ben je nu al zeker van een plek. Uiterlijk twee weken van te voren hoor je of de workshop doorgaat en word je pas om een betaling gevraagd. 

Workshop groepen - voorlopig niet mogelijk ivm Corona maatregelen

 

Heb je een gezellige groep mensen voor wie je een creatieve middag wil organiseren? Kom dan naar de Kunststudio! Plan samen met ons een datum, tijdstip en invulling van de workshop naar wens.

-Aantal personen: 6-100 personen

-Prijs vanaf: € 25 p.p. 

-Datum: Doe een voorstel

-Locatie: De Kunststudio Huizen, of locatie naar voorkeur.

-Opgeven: telefonisch via 06-22987411 (Merel Feenstra) of via e-mail: info@merel-art.nl|telefonisch via 06-38434709 (Mariëtte Bruinsma) of via e-mail: schrijfmariette@yahoo.com

Wij kunnen in overleg ook de lunch, borrel of andere catering naar wens verzorgen bij De Kunststudio.

 

schilderworkshops_indebetuwe.png
 
 

© 2021 De Kunststudio 

Tel: 06-38434709  (Mariëtte) | Tel: 06-22987411 (Merel)

 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
betuwsesuperbubbels