OVER

Hee hallo!!!

Wij zijn Mariëtte Bruinsma en Merel Feenstra. Sinds 2018 werken wij samen in de Kunststudio. Een plek om creatief te zijn, tot jezelf te komen en om je thuis te voelen. We zijn blij dat je ons gevonden hebt. Wij vinden het gezellig om samen te schilderen en hopen dat je met ons mee doet. 

Mariëtte Bruinsma schildert sinds 2015 onder de naam Jetpaintingaway

"In 2015 ben ik begonnen met schilderen. Inmiddels is schilderen belangrijk voor me geworden. Het is een plek waar ik kan spelen, onderzoeken, en uitproberen. Inkt, acryl- en olieverf zijn mijn favoriete materialen. Ik houd van kleur en structuur. Laag over laag krijgt het schilderij meer diepgang".  Op haar eigen website ww.jetpaintingaway.nl kun je op haar blog zien waar ze aan werkt.

 

Sinds januari 2018 volgt Mariëtte lessen bij de Gooise Academie. Haar docent is John Konijn. Mariëtte heeft de afgelopen drie jaar verschillende online cursussen gevolgd. Door verschillende technieken uit te proberen zoekt zij haar eigen stijl.

 

"Schilderen maakt me blij, vooral omdat het zo verbindend is om samen te schilderen!

Meer lezen over Mariette? Kijk op www.jetpaintingaway.nl

Voor Merel Feenstra is schilderen een manier om bij haar zelf te komen. Naast een drukke baan heeft zij in haar leven steeds meer plek gemaakt voor creativiteit en plezier. Zie ook Merel haar website op www.merelfeenstra.com. "Als kind schilderde ik graag, ik ben die passie, die ik toen als iets heel natuurlijks beleefde, simpelweg vergeten naarmate ik volwassen werd en ging werken. "

 

Gelukkig voelde Merel die passie van binnen opborrelen en besloot er dit keer wel gehoor aan te geven. In september 2018 is zij alsnog begonnen met de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen en toegelaten tot de vakscholing. Het onderwijs daar is op HBO-niveau en wordt gegeven door kunstenaars uit het topsegment van het eigentijds Nederlands realisme. "Ik leer in Groningen de technieken van de oude leermeesters, zo kan ik wat ik wil vertellen met mijn schilderijen straks technisch nog beter neerzetten. Het is een voorrecht om daar mee bezig te kunnen zijn, ik geniet van elk moment in Groningen".

 

Met haar schilderijen/tekeningen wil Merel graag de schoonheid en grootsheid van het leven benadrukken. "Anderen de magie van schilderen laten ervaren en hun eigen verhaal laten vertellen op een canvas, vind ik geweldig" aldus Merel.

DE KUNSTSTUDIO IN DE MEDIA

EVENTS MAGAZINE

Merel vertelt in dit artikel meer over haar creatieve werk als eventmanager en bij de Kunststudio.  Lees meer >>

HEI EN WEI - DORPSBLAD VOOR BLARICUM

De ateliers van de Kunststudio liggen midden in 't Gooi en daarom een interview door de lokale krant! Lees meer>>

Meer lezen over Merel? Kijk op www.merel-art.nl en www.interim-eventmanager.nl

© 2020 De Kunststudio 

Tel: 06-38434709  (Mariëtte) | Tel: 06-22987411 (Merel)

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle